Olmi usluge d.o.o. je online trgovina,  specijalizirana za prodaju ribičkog pribora putem interneta vodećih svjetskih robnih marki: Chub, Crafty Catcher, Eiger, Gosen, Greys, Hardy, House of Carp, Imax, Kanji International, LQ, Maruto, Mosella, Mustad, Okuma, Prologic, Ron Thompson,  Savagear, Scierra, Walter Wolf ...

OLMI USLUGE d.o.o.

Sortina 57

10020 Zagreb

Web: www.olmiusluge.hr

E-mail: info @olmiusluge.hr

Tel/Fax: +385 1 6528 160

Mob1: +385 98 301 501

Mob2: +385 98 541 000

OIB: 48019182038

Sav sadržaj na našim stranicama obuhvaćen je Zakonom o zaštiti autorskih prava te je bilo kakvo umnažanje sadržaja naših internet stranica kažnjivo zakonom.

Posjećivanjem naših stranica pristajete na naše uvjete rukovanja s našim sadržajem.

O PROIZVODIMA I USLUGAMA

Na web stranicama pronaći ćete sliku i opis svakog proizvoda sa njegovim karakteristima, naznakom o njegovoj raspoloiživosti te ostalim važnim podacima.

Odabirom proizvoda , sami odabirete kada želite dostavu  i koji način plaćanja vam najviše odgovara. Možete odabrati beskamatno kartično plaćanje, plaćanje pouzećem ( plaćanje dostavljaču  prilikom preuzimanja ) ili plaćanje transakcijom  - bankovno plaćanje na račun tvrtke OLMI usluge doo..

Usluge OLMI Web Shopa možete koristiti nakon što se registrirate kao korisnik. Registracijom pristajete na uvjete prodaje i dostave te na uvjete korištenja. Usluge OLMI WebShopa možete koristiti nakon što se registrirate kao korisnik stariji od 18 godina.

UVJETI KUPNJE
Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama.
- Isporučitelj (Prodavatelj) je tvrtka OLMI USLUGE  d.o.o.
- Kupac robe je posjetitelj WebShopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, ispuni sve potrebne podatke za izdavanje računa i dostavu, odabere način plaćanja  i pošalje narudžbu Prodavatelju.Napominjemo da je roba vlasništvo firme OLMI USLUGE d.o.o. sve dok kupac ne izvrši uplatu.
- Putem OLMI WebShopa www.olmiusluge.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja, a kojih trenutno ima na zalihi dobavljača.
- Izražene cijene su maloprodajne s PDV-om.
- Valuta je hrvatska euro (€).
- Istaknute cijene u OLMI WebShopu vrijede isključivo za kupnju putem interneta.
NARUČIVANJE
Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, isporučiti će raspoložive te o tome obavijestiti Kupca e-mailom odnosno telefonom zajedno sa informacijom o predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

DOSTAVA
Uvjeti dostave:
Naručena roba dostavlja se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Roba se dostavlja na području Hrvatske koje pokriva jedna od dostavnih službi.

Dostavu vršimo putem dostavne službe najčešće kroz 3-5 radnih dana.
Za pošiljke vrijednosti do 133 € troškovi dostave naručene robe naplaćuju se iznosom od 6,5 € za područje Republike Hrvatske te 19,90€ za paket do 5 kg za područje Republike Slovenije. Za pošiljke vrijednosti preko 133 € troškovi dostave se ne naplaćuju.

Ostali uvjeti dostave:
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Naknadne prijave manjka ili oštećenosti robe nećemo uzeti u obzir.

NAČIN PLAĆANJA

Olmi usluge d.o.o. nudi više vrste plaćanja putem webshopa:
1. PLAĆANJE NA ŽIRO-RAČUN OLMI USLUGE d.o.o.
Nakon narudžbe preko OLMI WebShopa dobit će te ponudu s podacima o plaćanju na e-mail. Uplatu iznosa označenog na ponudi uplatite na žiro račun Olmi usluge d.o.o.:
ZAGREBAČKA BANKA: 2360000-1102282192
OIB: 48019182038
IBAN: HR6423600001102282192
poziv na broj je označen na ponudi koju ste prethodno dobili na e-mail prilikom narudžbe
2. PLAĆANJE POUZEĆEM:
Olmi usluge d.o.o omogućava plaćanje prilikom dostave putem dostavne službe. Prilikom preuzimanja paketa, dostavljaču plaćate gotovinom iznos koji je naznačen na računu.
Cijena je ista za sve načine plaćanja !

  1. PLAĆANJE KREDITNOM ILI DEBITNOM KARTICOM

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

REKLAMACIJE
Tvrtka OLMI USLUGE d.o.o je WebShop i kao takva nema vlastiti servis. Ostvarivanje jamstva moguće je isključivo u ovlaštenim servisima u Republici Hrvatskoj ovisno o proizvođaču kupljenog artikla. Za ostvarivanje jamstva potrebno je imati jamstveni list zajedno sa računom (ili kopijom računa) kupljenog proizvoda.
Za sve upite vezano za poslovanje tvrtke, možete nas kontaktirati na info@olmiusluge.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IZJAVA O PRIVATNOSTI
Tvrtka OLMI USLUGE d.o.o se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke OLMI USLUGE d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE INFORMACIJA
OLMI USLUGE d.o.o. cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

REGISTRACIJA
Kako bi napravio rezervaciju ili poslao upit na ovim Internet stranicama, korisnik prethodno mora obaviti registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našim Internet stranicama te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promjene podataka.

REZERVACIJA
Pri rezervaciji roba ili druge usluge koju nudimo na ovim stranicama, tražit ćemo osobne podatke nositelja rezervacije (poput imena, adrese, kontakt telefona i dr. ). Ti podaci koristit će se isključivo za realizaciju usluge. Podaci o plaćanju (poput broja kartice, i sl.) posebno su zaštićeni i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja.

LOG DATOTEKE
IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali Internet stranice, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

DOSTUPNOST INFORMACIJA
Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom. Samo kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećoj stranci bit će dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećoj stranci nije dozvoljeno koristiti osobne podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga.
LINKOVI
Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako OLMI USLUGE d.o.o ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na stranicama OLMI USLUGE.

NEWSLETTER
Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese će biti zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje newslettera.

UPITNICI
Naše Internet stranice povremeno zahtijevaju podatke od korisnika putem upitnika. Sudjelovanje u ovim upitnicima (npr. nagradne igre) u potpunosti je dobrovoljno i korisniku je ostavljen izbor da pruži ili odbije pružiti tražene podatke. Traženi podaci mogu uključivati kontakt informacije (poput imena ili kućne adrese) i demografske podatke (poput poštanskog broja ili starosne dobi). Kontakt informacije bit će iskorištene kako bi se obavijestili pobjednici i dobitnici nagrada. Rezultati upitnika bit će iskorišteni za praćenje i usavršavanje ovih internet stranica i/ili naših usluga.

SIGURNOST
Ove internet stranice poduzimaju sve mjere kako bi zaštitile podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ovih internet stranica zaštićeno je on-line i off-line. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtijevaju povjerljivi podaci (poput osobnih podataka) ti su podaci šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota na dnu Internet pretraživača poput Internet Explorera, Netscape Navigatora ili drugih internet pretraživača je zaključana, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja naših stranica. Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.
Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati e-mail na: info@olmiusluge.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

POSEBNA PONUDA
Povremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija. Molimo vas da provjerite način odabira ovih mogućnosti.

ISPRAVLJANJE / AžURIRANJE OSOBNIH PODATAKA
Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se obično može izvršiti na Internet stranici «Moj račun» ili slanjem e-maila na adresu: info@olmiusluge.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OBAVIJESTI O PROMJENAMA
U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naših Internet stranica kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo i pod kojim ih uvjetima, ako takvi postoje, otkrivamo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili ne naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u

OSOBNO PREUZIMANJE
Osobno preuzimanje trenutno nije moguće.
JAMSTVO
Olmi usluge d.o.o. obavezuje se isporučiti robu sa kompletnom dokumentacijom i pripadajućom joj ambalažom tj. kompletnu kakva je dobavljena od distributera.
Želja nam je da na realizaciju Vašeg jamstvenog zahtjeva čekate što manje te da Vam rješavanje opravdanih reklamacija oduzima što je moguće manje vremena. Ovlašteni servisi obvezuju se riješiti Vašu reklamaciju u primjerenom roku.
OPĆENITO
Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete od strane ovlaštenog servisa nego će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.
Za ostvarivanje jamstvenih uvjeta odnosno podnošenje reklamacije na proizvod potrebno je kontaktirati direktno ovlašteni servis. Predaja proizvoda u ovlaštenim servisima je ujedno i najbrži način za ostvarivanje jamstva. Na ovaj način korisniku je omogućeno brzo i efikasno rješavanje reklamacije u najkraćem mogućem roku.
ŠTO JE JAMSTVO / GARANCIJA ?
Garancija ili pravo na ostvarenje jamstva jedno je od temeljnih prava potrošača. Pravo potrošača na ostvarenje jamstva nastupa odmah, odnosno u trenutku preuzimanja kupljenog dobra te preuzimanja izdanog računa. Za ostvarivanje jamstva potrebno je imati jamstveni list proizvoda te račun po kojem je proizvod kupljen.
Prodani artikli imaju određen jamstveni rok u kojem se trebaju odstraniti nedostatci koji su nastali na artiklu, a nisu uvjetovani nestručnim rukovanjem korisnika, njegovim neznanjem ili nepropisnim održavanjem artikla/aparata.
Troškove predaje, a i one koji joj prethode, snosi prodavalac, a troškove odnošenja stvari i sve ostale troškove poslije predaje snosi kupac, ako nije drugačije ugovoreno. Završenom predajom se smatra predavanje artikala od strane djelatnika kupcu ili paketnoj službi.
SLUČAJEVI KOJE JAMSTVO NE POKRIVA
- oštećenja i kvarove koji nastaju nestručnim i nepravilnim rukovanjem.
- nepravilno rukovanjem u koje su uključeni i propusti poput spajanja uređaja i artikala na izvore energije koji nisu propisanim uputama za uporabu, te korištenje uređaja u nepredviđenim uvjetima (povećani % vlage, niske i visoke temperature).
- oštećenje nastalo uslijed neovlaštenog popravljanja artikala i uređaja, te isto tako popravka od strane treće neovlaštene osoba.
- mehanička oštećenja na artiklima (procesor, matična ploča, grafička, memorija, diskovi i dr.) u skupinu kojih spadaju : lomovi, ogrebotine, napuknuća itd.
- oštećenja raznih vrsta nastalih u transportu radi neprimjerenog pakiranja proizvoda koji se šalju ( ukoliko je došlo do oštećenja prilikom transporta u najkraćem roku ćemo Vas o tome obavijestiti kako bi mogli kontaktirati prijevoznika i obavijestiti ga o problemu). Sigurnost neispravnog artikla u toku transporta do ovlaštenog servisa je Vaša odgovornost.

oštećene ili potrgane jamstvene naljepnice te serijski broj, uputa o ugradnji, korištenju itd.
-oštećenja uzrokovana transportom nakon isporuke.
- oštećenja zbog pohabanosti samog artikla ( vidljiva oštećenja od mogućih udaraca, ispadanja itd. ).
- ukoliko ovlašteni servis utvrdi da je artikl korišten preko njegovih mogućnosti tj. da je OVERCLOCKIRAN.
- ako su vršene izmjene na artiklu tj. stavljane zamjenske komponente na proizvod i on je promijenio izgled.
Dio artikala na svojim kutijama, pakiranjima i ambalaži nerijetko ima istaknuto doživotno jamstvo (Lifetime Warranty) koje proizvođač preuzima direktno na sebe. Iz toga razloga je dobro pri kupovini provjeriti koliko jamstvo dobivate kupovinom spomenutog artikla i kakva je procedura ukoliko želite ostvariti svoje pravo na jamstvo poslije tog roka.

POVRAT REKLAMACIJA
Kako bi povrat reklamacije, odnosno proces slanja proizvoda ovlaštenom servisu putem dostavne službe prošao bez poteškoća molimo Vas da se pridržavate slijedećih uputa:
1) robu dobro upakirajte u kartonsku kutiju kako bi mogućnost oštećenja u transportu sveli na minimum
2) uz artikl priložite sav dobiveni pribor koji ste dobili pri kupnji
3) svakako primite na znanje da se pri transportu osjetljive opreme preporuča na vidljivo mjesto istaknuti znak ili ispisati tekst „LOMLJIVO“
4) uz pošiljku priložite kopiju računa te označite dodatno koji od artikala sa računa šaljete
5) ukoliko ne raspolažete kopijom računa možete nas slobodno kontaktirati na:
mail: info@olmiusluge.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OŠTEĆENJA U TRANSPORTU
Unatoč brižnom pakiranju artikala postoji mogućnost da dođe do oštećenja u toku transporta. Iz tog razloga savjetujemo Vas da pri preuzimanju pošiljke obratite pažnju na nekoliko stvari:
1) prilikom preuzimanja pošiljke pomno pregledajte da li je oštećen ili otvaran karton
2) pregledajte ljepljivu traku kojom je zapakiran paket i pokušajte uočiti postoje li kakva oštećenja na njoj
3) pregledajte sadržaj, po mogućnosti na licu mjesta i ukoliko uočite neki nedostatak prijavite ga dostavljaču i nama u najkraćem roku
Sva eventualna oštećenja i nedostatke javite nam u najkraćem mogućem roku. Promptnost u smislu dojave potrebna nam je kako bi mogli adresirati problem odgovornim osobama. Postoji rok za prijavu kojeg se moramo držati te u slučaju kašnjenja nismo u mogućnosti postaviti zahtjev za naknadu štete. S druge strane se obavezujemo da ćete o eventualnim oštećenjima koja nastaju pri Vašem slanju artikala na povrat biti pravovremeno obaviješteni. Sve nepravilnosti koje nastaju u toku transporta možete nam javiti na:
e-mail: info@olmiusluge.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

REKLAMACIJE
OLMI USLUGE d.o.o je WebShop i kao takav nema vlastiti servis. Ostvarivanje jamstva moguće je isključivo u ovlaštenim servisima u Republici Hrvatskoj ovisno o proizvođaču kupljenog artikla. Za ostvarivanje jamstva potrebno je imati jamstveni list zajedno sa računom (ili kopijom računa) kupljenog proizvoda.
ŠTO JE JAMSTVO (GARANCIJA) I OSTVARIVANJE JAMSTVA

Jamstvo je pravo koje pripada svakom kupcu, na temelju jamstvenog lista, a daje se na nova kupljena dobra.
Nakon ulaza robe u reklamacijski postupak/proceduru za artikl se otvara radni nalog, a artikl s pripadajućim nalogom stavlja u red čekanja. Svakom korisniku je njegova reklamacija najvažnija i što je još važnije hitna. Ovo je ujedno razlog zašto od zaprimanja reklamacija do zamjene ili obavijesti prođe nekoliko dana jer reklamacije se rješavaju po redu po kojem su zaprimljene.
REKLAMACIJE UPUĆENE DOSTAVNIM SLUŽBAMA
Prije slanja artikla svakako kontaktirajte ovlašteni servis koji će Vas uputiti u kompletnu proceduru oko slanja artikala na reklamaciju putem dostavne službe. Artikl je potrebno poslati u originalnom pakiranju sa pripadajućom opremom. Brinuti o tome da je sve dobro upakirano kako bi se rizik oštećenja smanjio na minimum. Za ostvarivanje reklamacije potrebno je poslati:
a) kopiju računa
b) kratko objašnjenje kvara
c) dobro upakiran artikl
OŠTEĆENJA U TRANSPORTU - MJERE OPREZA
Pri preuzimanju robe pažljivo pregledajte sadržaj kutije i samu kutiju. Svakako probajte uoćiti postoje li na kutiji tragovi koji upučuju na nemar prilikom transporta. Ukoliko je sadržaj paketa vidljivo oštećen ODMAH nam se javite putem e-maila na info@olmiusluge.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a dodatno kontaktirajte i dostavnu službu koja vam je dostavila pošiljku.

PRAVO NA POVRAT
Olmi usluge d.o.o. je WebShop, odnosno online trgovina specijalizirana za prodaju putem interneta i kao takva nema svoje vlastito skladište. Artikli se naručuju posebno za svakog korisnika prema narudžbi koju korisnik napravi nakon što se registrira na našim stranicama. Artikle naručujemo isključivo na pismeni zahtjev kupca. Naručene proizvode na zahtjev nismo u mogućnosti mijenjati za druge proizvode niti za njih odobriti povrat sredstava.
Kako bi izbjegli mogućnost pogrešnog naručivanja molimo Vas da prije potvrde kupnje provjerite specifikacije i opis traženog proizvoda. Isto tako navedene specifikacije možete dodatno provjeriti na službenim stranicama proizvođača traženog proizvoda.
Svi podaci vezani uz artikle uključujući slike artikala i opise prezentirani su u dobroj namjeri. OLMI USLUGE d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda. Slike artikala su ilustrativne prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima. Reklamacije na osnovi različitosti slike i kupljenog proizvoda ne uvažavamo. Za sve eventualne nejasnoće slobodni ste nas kontaktirati na mail: info@olmiusluge.hr